Det norske fjellmaraton

Maraton er et fint mål å trene mot, og det norske fjellmaraton har mange alternative distanser, slik at man ikke trenger å slite seg halvt i hel for å delta. Løypa går i vakker natur, ved Beitostølen. I 2014 var mer enn 2000 personer med på arrangementet, og løp en av de fem distansene.

De aller sprekeste løper selvsagt maraton (42 km), men man kan også løpe halvmaraton (21) km, 10 km eller 7 km. Det arrangeres til og med en egen barnekonkurranse som heter Fjelltassen. Der løper barna 1 km. Alle klassene for voksne er delt inn etter aldersklasser, og det løpes både på asfalt og i terrenget.

Det norske fjellmaraton er et profesjonelt arrangement, der det er både sanitetspersonell, følgebiler og drikkestasjoner på veien. Følgebilene plukker opp deltakere som ikke klarer å fullføre løpet. Om kvelden arrangeres det tradisjonelle Blemmeballet. I 2015 arrangeres Det norske fjellmaraton lørdag 30. mai. Man finner mer informasjon på arrangementets nettside.

Det norske fjellmaraton er bare et av flere maratonløp i de norske fjellene, og et maratonløp er en fin mulighet til å oppleve fjellene på en litt annerledes måte. Med mange ulike distanser å velge blant, har alle en mulighet til å delta.