Jotunheimen

Jotunheimen er et veldig populært turområde både sommer og vinter. Dette er fastlands-Norges største fjellmassiv, og området byr på høye topper og vakre vidder. I Jotunheimen finner man også isbreer, elver, fosser og sjøer. Alle de norske fjellene som er høyere enn 2300 meter ligger i Jotunheimen. De to høyeste er Galdhøpiggen og Glittertind, som begge er populære turmål. Man kan bli med på topptur på ski til flere kjente topper i Jotunheimen, blant annet Glittertinden. Flere aktiviteter man kan drive med i fjellet kan man lese om i innlegget Fjellturisme i Norge.

Både nykommere og erfarne klatrere finner noe de liker i Jotunheimen. Hurrungane og tinden mellom Bygdin og Gjende er populære blant erfarne klatrere, men det er også populært å klatre til topps på Galdhøpiggen. Turen over Veslefjellet og Besseggen er den mest populære fjellturen i Jotunheimen, men turen til Galdhøpiggen fra Juvasshytta ligger på en klar andreplass.

Det går mange bussruter i området, slik at det er lett å komme seg til et fint startsted, og turmulighetene er mange. Gode turforslag finner man på ut.no. Det er mange fjellhytter i Jotunheimen, der man kan spise og overnatte. Noen av hyttene er betjente, mens andre er ubetjente. Jotunheimen byr på varierte aktiviteter og turmuligheter for alle, uansett hvor erfaren eller uerfaren man måtte være.