Noen ganger går ikke planene som forventet. Dere har handlet inn god mat, tatt med ski og smøring, gjort klar tursekken og hele familien er klare for en tur på fjellet med masse uteaktiviteter med barna, eller kanskje bare noen lange skiturer med Kvikk Lunsj og grillpølser for litt kos… Noen ganger vil dessverre ikke værgudene være med på disse planene, og dere sitter fast inne på hytta mens dere ser snøen lave ned utenfor. Etter hvert begynner barna å kjede seg og skrike over at det ikke finnes mobildekning, og at Playstation og nettbrett ligger hjemme. Høres dette kjent ut?

Tips til innendørsaktiviteter

Dersom du er så heldig at du har internett på hytta, finnes det et hav av underholdning på nettet. Du finner blant annet mange spennende spill på de fleste nettcasinoer. Enten du foretrekker klassiske bordspill som blackjack eller poker, eller om du er mest glad i moderne spilleautomater, vil du finne noe du liker.Hvis du ikke har mulighet for å finne underholdning på nettet, kan du alltids finne fram en god bok. Ingenting er mer koselig enn å sette seg godt til rette under et varmt pledd med en god bok, gjerne foran peisen. En annen klassisk aktivitet for små og store på hyttetur, er brettspill som Ludo.

Vær kreativ!

Selv om det er liten plass på hytta, er det mulig å for eksempel arrangere en liten skattejakt. Kanskje har mamma eller pappa tegnet et mystisk og spennende kart som viser hvor skatten ligger? Eller finnes det noen hemmelige koder som barna må klare å løse før de finner skatten?Du kan også holde bokstavjakt. Alle i familien får utdelt hver sin brødpose eller noe de kan putte tingene i. Så fester alle en bit maskeringstape eller liknende, og skriver navnet på den som eier posen. Skriv tydelig og med store bokstaver. Deretter finner alle ting som begynner på hver av bokstavene i navnet sitt.